Några sista anmärkningar om Vape produkter

Så när det gäller rökare kan e-cigaretten och Vape produkter vara en effektiv åtgärd för att minska luftvägsskador, även om det inte är helt klart hur mycket bättre det kan vara än de andra metoderna som används för att besegra nikotinberoende.

Icke-rökare, å andra sidan, bör undvika att använda den, med eller utan nikotin, eftersom vissa ämnen som finns i e-cigarettvätskor kan utsättas för inflammation eller infektioner i luftvägarna.

Till exempel, diacetyl (ofta används i smör och även i vissa vaping vätskor) är säker om intas men är associerad med uppkomsten av bronkiolit obliterans om inhaleras under långa perioder och i höga koncentrationer. Dessa är sällsynta händelser, som huvudsakligen gäller predisponerade personer, men i vilket fall som helst inte försumbara.

Det råder ingen tvekan om att traditionell cigarettrökning gör mer skada än den som produceras av en elektronisk cigarett, och om du vill sluta röka, kan välja e-cigs visa sig vara ett giltigt försök. När du använder dessa Vape enheter för mode och utan att ha nikotinberoende, kan det visa sig vara ett ointelligent val.

Naturligtvis kommer det alltid att finnas avvikande åsikter om detta, och det kommer att vara så tills det finns mer data till hands för att fördjupa studier om effekterna av förångade vätskor.